23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

11:00π.μ. - 13:00μ.μ.

Έγινες πρόσφατα μαμά και το σώμα σου τώρα ζητάει να ξυπνήσει, να τεντωθεί, να ξεπιαστεί, το νιώθεις ίσως ακόμα "ανοιχτό" μετά την εγκυμοσύνη, χρειάζεσαι να αδειάσεις για λίγο το κεφάλι σου, να αναπνεύσεις, να αφεθείς και να χαλαρώσεις βαθιά.

Αυτό το μάθημα είναι για σένα, η δική σου φροντίδα!

Τα μωράκια/παιδιά είναι προτιμότερο να μείνουν σπίτι ή αν ειναι απαραίτητο να ειναι μαζι, χρειάζεται να τα συνοδεύει κάποιος φροντιστής που θα μείνει μαζί τους στο διπλανό δωμάτιο.

Η πρακτική απευθυνεται σε όλες τις γυναικες που έχουν γέννησει προσφατα ή και αρκετούς μήνες πριν, δεν έχουν ασχοληθει με την επαναφορά του σώματος και νιώθουν οτι υπάρχει η ανάγκη για αυτό.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων ανά ομάδα (6).

*****
Πληροφορίες & Δηλώσεις συμματοχής:

Τ: 6972072702 (Katerina Kappou)
Ε: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
******
Λίγα λόγια για τα οφέλη της πρακτικής:

Μετά την εγκυμοσύνη και τη διαδικασία του τοκετού, έχουν επέλθει πολύ μεγάλες αλλαγές στο σώμα της γυναίκας. Οι κοιλιακοί μύες και το πυελικό έδαφος έχουν αποδυναμωθεί, η λεκάνη έχει ανοίξει και ο τράχηλος έχει διασταλεί, οι αρθρώσεις είναι χαλαρές και μπορει να πονούν, το σώμα γενικά έχει αλλάξει στάση και υπάρχουν ενδεχομένως προβλήματα όταν η μητέρα κρατάει ή θηλάζει το μωρό.

Επιπλεόν, η πιθανή ψυχολογική κούραση και η συναισθηματική αστάθεια ίσως να δημιουργούν θέματα και να επηρεάζουν ακόμα και το θηλασμό και τη φροντίδα του μωρού.

Όπως και να νιώθει μία γυναίκα μετά τη γέννα, οι βασικές της προτεραιότητες πρέπει να είναι η επανάκτηση της σωστής στάσης του σώματος και της καλής ψυχολογίας, με πρακτικές που αποσκοπούν:
- στο κλείσιμο των μυών της κοιλιάς
- στην αποκατάσταση του πυελικού εδάφους
- στην ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης
- στη σταθεροποιήση της λεκάνης
- στο κλείσιμο του σώματος
- στη χαλάρωση.

Σε αυτή τη συνάντηση, θα δουλέψουμε με ήπιες τεχνικές ευθυγράμμισης και διάτασης, θα μάθουμε βασικές τεχνικές αναπνοής και βαθειάς χαλάρωσης.
Θα μάθουμε επίσης ποιές κινήσεις να αποφεύγουμε ή/και να προσαρμόζουμε, καθώς και πώς να προστατεύουμε το σώμα μας στην καθημερινότητα.


Share This