Ιωάννα Βασιλάκη, Μαία  

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Ιωάννα Βασιλάκη γεννήθηκε το 1972 στην Ζάκυνθο. Μένει και εργάζεται στο Χαλάνδρι. 

Μητέρα δύο παιδιών, της Μαρίας  και του Παναγιώτη, κατανόησε και εφάρμοσε τον φυσικό τοκετό και τον  Μητρικό Θηλασμό, όχι μόνο λόγω επιστημονικής τοποθέτησης αλλά πολύ περισσότερο με βάση την καθημερινή πρακτική της ίδιας και των γυναικών με τις οποίες έρχεται σε επαφή.

Σπούδασε μαιευτική στο αντίστοιχο τμήμα της σχολής ΣΕΥΠ του Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Αποφοίτησε καταθέτοντας πτυχιακή εργασία με θέμα “Μητρικός Θηλασμός από το Βυζάντιο ως σήμερα”.

Συμμετείχε σε διακρατικά προγράμματα και έρευνες και παρακολούθησε ποικίλα σεμινάρια και εργαστήρια  τόσο για την εγκυμοσύνη-τοκετός όσο και για την λοχεία- θηλασμός. Στα σεμινάρια αυτά ηγήθηκαν  μεγάλες προσωπικότητες της ελληνικής και ξένης πορείας  του φυσικού τοκετού και του θηλασμού, όπως ο Michel Odent, Frédérick Leboyer, Robin Lin, Clare Loprinzi, Jack Newman, Shera Lyn Parpia, Eva Bogensperger, Helen Gray, Catherine Watson – Genna, Ελευθερία Δημοπούλου, Ρεβέκα Τραγέα, κ.α

Εξειδικευμένη στον φυσικό και φυσιολογικό τοκετό μετά από καισαρική τομή ( TOLAC - VBAC ) αλλά και στον τοκετό στο σπίτι, έχει στην πορεία της όμορφους τοκετούς με ευτυχισμένες μητέρες και χαρούμενα μωρά.

Κάτοχος πιστοποιητικού  NLS {ανάνηψη νεογνού).

Ήταν ομιλήτρια στο σεμινάριο Μητρικού Θηλασμού του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών – Μαιευτών Αθηνών το 2009, ενώ το 2008 συμμετείχε στην ίδια διοργάνωση έχοντας την επιστημονική και καλλιτεχνική επιμέλεια σε παράλληλη έκθεση φωτογραφίας με θέμα την “Μητρικός Θηλασμός στην πρώτη ώρα της ζωής”.

Από το 2009 και μετά εισηγήθηκε σε πολλά συνέδρια και ημερίδες πάνω σε θέματα θηλασμού και μαίευσης.

Το 2012- 2016 συμμετείχε στην “Αλκυόνη: Εθνική Πρωτοβουλία Προαγωγής του Μητρικού Θηλασμού” ένα πρόγραμμα προώθησης του μητρικού θηλασμού στην χώρα μας, Εντός του προγράμματος συμμετείχε στην συγγραφική ομάδα πολλών εκδόσεων, αλλά και σε εθνικά συνέδρια με πόστερ και ομιλίες.

Το 2013 έγινε μέλος της ομάδας IBCLC όπου και συνεχίζει ως και σήμερα.

Την ίδια χρονιά δημιούργησε μαζί με μια ομάδα μαιών, βοηθών μητρότητας, συμβούλων γαλουχίας και άλλους το “ Σπίτι Θηλασμού “ προκειμένου να ικανοποιήσει το όνειρο της, για μια καθολική στήριξη της οικογένειας σε όλη τη περιγεννητική περίοδο.

Έχει εργαστεί ως Μαία στο τμήμα Λεχωΐδων του Νοσοκομείου ΙΑΣΩ 1997, ενώ από τότε έως και σήμερα ασκεί την παραπάνω ειδικότητα ως ελεύθερος επαγγελματίας, παρέχοντας υποστήριξη της νέας μητέρας σωματικά και ψυχικά σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του τοκετού και της λοχείας.


 

Βάσια Καλπογιάννη

Η Βάσια Καλπογιάννη, μητέρα δύο παιδιών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Χαλάνδρι όπου ζει και εργάζεται ως φαρμακοποιός.

Το 2006 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Φαρμακευτικη Σχολή Αθηνών και στη συνέχεια το 2008 το μεταπτυχιακό “Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη διοίκηση Επιχειρήσεων για Φαρμακοποιούς” του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εχει παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια, ημερίδες και συνέδρια σχετιζόμενα με τον κλάδο του φαρμακείου καθώς και τη φυτοθεραπεία, την αρωματοθεραπεία και άλλες θεραπευτικές προσεγγίσεις.

Το 2012, η μητρότητα άλλαξε τη ζωή της και η εθελοντική της δράση επικεντρώθηκε στην ενημέρωση και την υποστήριξη των μητέρων και των οικογενειών. Εχει εκπαιδευτεί σε θέματα θηλασμού ως επαγγελματίας υγείας, ενημερώνεται και ερευνά τη βιβλιογραφία, παρακολουθεί σεμινάρια, συνέδρια, ημερίδες και webinars, αρθρογραφεί, συντονίζει και συμμετέχει σε ομιλίες για τον μητρικό θηλασμό για γονείς και επαγγελματίες υγείας. Είναι Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, εθελόντρια Σύμβουλος Θηλασμού του Συνδέσμού Θηλασμού Ελλάδος -La Leche League Greece, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια βρεφικού μασάζ από τον International Association of Infant Massage και Attached at The Heart Parent Educator από την Attachment Parenting International.

Ως μέλος στο “Σπίτι Θηλασμού” διοργανώνει εκπαιδευτικά μαθήματα βρεφικού μασάζ και θηλασμού και συμμετέχει ενεργά στις δράσεις του στηρίζοντας το έργο του, που έχει ως σκοπό την καθολική στήριξη της οικογένειας σε όλη τη περιγεννητική περίοδο.


 

Μαριτίνα Συμβουλίδη 

Είμαι η Μαριτίνα Συμβουλίδη και αγαπώ να συνοδεύω τους ανθρώπους στη διαδρομή να ομορφύνουν τη ζωή τους, αυτή είναι η αποστολή μου.

Προσγειώθηκα στον πλανήτη γη μια χιονισμένη μέρα του έτους 1982. Μεγάλωσα παρατηρώντας και μαθαίνοντας. Αποφάσισα να σπουδάσω Οινολογία και να μπω στον κόσμο της αμπέλου, από εκεί οδηγήθηκα στο ενδιαφέρον μου για τον άνθρωπο και στο χώρο της Ενεργειακής Διατροφής, έπειτα μετεκπαιδεύτηκα πάνω στη Διατροφή και παράλληλα ανοίχτηκε μπροστά μου η διαδρομή της Σωματικής Ψυχοθεραπείας και της ειδίκευσης μου πάνω στο Σοκ και το Μετατραυματικό στρες. Στη συνέχεια ειδικότητες όπως  το E.F.T. (Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης) και η Σωματική Ψυχοθεραπεία για παιδιά, εμπλούτισαν τα επαγγελματικά μου εργαλεία.

Η εμπειρία μου και η καθημερινή πρόκληση ως μητέρα τριών υπέροχων ανθρώπων δυναμώνει καθημερινά την ενσυναίσθησή μου για γονείς και παιδιά και εμπλουτίζει την  ικανότητα να μεταμορφώνω τη θεωρητική γνώση σε εμπειρία πρακτικής εφαρμογής.

Σκοπός μου είναι ο κάθε άνθρωπος να μπορεί με το βέλτιστο τρόπο να μετουσιώνει τη τραυματική του εμπειρία σε δύναμη και την άγνοιά του σε συνείδηση.

Η ζωή ξεκινά μέσα σε δυο σώματα, του εμβρύου και της μητέρας του και γι’ αυτό αξίζει να φροντιστεί η ψυχοσωματική υγεία από το ξεκίνημά της.

Υπάρχουμε μέσα στο σώμα μας, γι’ αυτό η ψυχοσωματική μας υγεία είναι πολύτιμη!


 

Ηλέκτρα Οικονομίδου

Γεννήθηκα στην Αθήνα τον Οκτώβρη του 1978

Μεγάλωσα στο Αιγάλεω με αγγλικά, πιάνο και taekwondo!

Έχω σπουδάσει πιάνο, θεωρία και αρμονία της μουσικής στο Ωδείο Αθηνών για 9 χρόνια

Αποφοίτησα από το τη Μαιευτική του Τ.Ε.Ι. Αθήνας το 2001

Για ένα χρόνο περίπου δούλεψα ως υπεύθυνη ιατρείου με τον Πέτρο Καμινόπετρο μαθαίνοντας πολλά για τον προγεννητικό έλεγχο και την εμβρυική υπερηχογραφία

Το 2002 ως το 2008 εργάστηκα ως μαία στο  Royal Free Hampstead NHS Trust του Λονδίνου. Κατά την παραμονή μου εκεί απέκτησα δίπλωμα (PGDip) με θέμα Professional Leadership in Healthcare στο King’s College και μεταπτυχιακό (MSc) στην Μαιευτική στο Middlesex University

Μετά την επιστροφή μου στην Ελλάδα  2009 συνεργάστηκα  άριστα ως ελεύθερη επαγγελματίας με τη μαιευτήρα-γυναικολόγο Όλγα Ράπτη και τον Παναγιώτη Λίβανο

Το καλοκαίρι του 2016 ανέλαβα με επιτυχία την διαδικασία πιστοποίησης του τμήματος μαιευτικής ιδιωτικού κολεγίου σε συνεργασία με το Anglia Ruskin University της Αγγλίας

Tραγουδάω πολυφωνικό Ηπειρώτικο και Παραδοσιακό τραγούδι στο Ερευνητικό Κέντρο Ελληνικού τραγουδήματος (ΕΡ.Κ.Ε.Τ) από το 2011. Συνεχίζω τη μελέτη παραδοσιακού τραγουδιού στο ωδείο ΚΕΠΕΜ του Σίμωνα Καρά.

Η σχέση μου με το χορό ξεκίνησε ερασιτεχνικά με τη salsa και αργότερα με το lindy hop τους ποντιακούς χορούς και το Bollywood.

Απο το 2017 είμαι εμψυχώτρια Πρωτόγονης Έκφρασης  και εκπαιδευόμενη χοροθεραπεύτρια DRLST με έδρα το Παρίσι

Η πρώτη μου επαφή με την yoga έγινε στο Λονδίνο το 2003 και το 2016 ολοκλήρωσα το Δίπλωμα  Birthlight Baby Yoga

Το 2017 ξεκίνησα την ετήσια μαθητεία στη Ηatha Yoga με τον Αlessandro Ortona

Είμαι εργαστηριακή καθηγήτρια στα ΤΕΙ Μαιευτικής Αθήνας και μέλος του Σπιτιού Θηλασμού

Από το Μάρτη του 2018 είμαι εθελόντρια στου Αγγέλους της Χαράς

Το Birth Engineering αποτελεί το όραμα μου για χαρούμενες μαμάδες που φέρνουν στο κόσμο  λαμπερά μωρά χωρίς φόβο


 

Ζωή Κωστάκη

Προφίλ

Γεννήθηκε και κατοικεί στην Αθήνα, η μουσική είναι κύριο ενδιαφέρον της με ιδιαίτερη εστίαση στα soundtracks και τη συνοδεία κίνησης. Πηγή έμπνευσης αποτελούν η φύση, ο αυτοσχεδιασμός και η ομαδική διάδραση.  

Εκπαίδευση

 • Πτυχιούχος κλασικού Πιάνου (Εράτειο Ωδείο)
 • Μεταπτυχιακός κύκλος σπουδών Μουσικοκινητικής C.Orff (Σχολή Μωραΐτη)
 • Φωνητική-σύγχρονο τραγούδι (Ελληνικό Ωδείο)
 • Σωματικό Θέατρο (Johnny O.)
 • Μεθοδολογία Εμψύχωσης – Συντονισμός ομάδας (Παιχνιδόσωμα)
 • Θεατρικές Σπουδές (Ε.Κ.Π.Α)
 • Θεατρική Ομάδα ‘Άντωση’’

Συνεργασίες

 • Μουσικό Κουτί (συντονίστρια ομάδων Μουσικοκινητικής)
 • Σπίτι Θηλασμού(συντονίστρια ομάδων Μουσικοκινητικής)
 • Art Act Area (<<Ανιχνεύοντας τα εργαλεία του εμψυχωτή>>)
 • Splish-Splash (σύνθεση πρωτότυπης μουσικής-συνοδεία κίνησης)
 • Mikrotheatro (σύνθεση πρωτότυπης μουσικής, μουσική επένδυση)

Στοιχεία επικοινωνίας
F:Zoi Kostaki
Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τ:6973405071


 

Κατερίνα Κάππου

Η Κατερίνα Κάππου είναι εισηγήτρια γιόγκα (hatha, prenatal, postnatal, restorative, senior, nidra) με πολυετή εμπειρία.
Καθοδηγεί ομάδες γιόγκα εγκυμοσύνης από το 2012 και μεταγεννητικής γιόγκα από το 2016.
Οι συνεδρίες της ανταποκρίνονται στις ιδιαιτερότητες και ανάγκες κάθε ασκούμενου, συνδυάζουν την επίγνωση αλλά και το συντονισμό κίνησης & αναπνοής, οραματισμό και τεχνικές βαθιάς χαλάρωσης.
Παράλληλα, συνεργάζεται με ανθρώπους που αντιμετωπίζουν θέματα άγχους, χρόνιων πόνων ή παθήσεων, κινητικότητας κ.α. Στόχος της, μεταξύ άλλων, είναι η ευεξία και η λειτουργικότητα του ατόμου, σε επίπεδο καθημερινότητας.

 

FB: katerinakappou.gr
Website: https://katerinakappou.offeringtree.com/

 


 

Γιάννης Μανιός

Ονομάζομαι Μανιός Γιάννης και είμαι απόφοιτος του τμήματος ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχω ολοκληρώσει την εκπαίδευση μου στις ομάδες σχολές γονέων, καθώς και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμβουλευτικής ψυχολογίας στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας, ενώ βρίσκομαι στο 2ο έτος της εκπαίδευσης μου στην Ομαδική Ανάλυση. 

Από τον Σεπτέμβριο του 2019 είμαι συντονιστής σε δομή φιλοξενίας ασυνοδευτων ανηλίκων, η οποία ανήκει στην οργάνωση The Homeproject και η οποία φιλοξενεί παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών. Συνεργάζομαι με το Σπίτι Θηλασμού από το 2016 συντονίζοντας Ομάδες Γονέων, αλλά και πραγματοποιώντας συναντήσεις με τους μέλλοντες μπαμπάδες στα πλαίσια των προγεννητικών ομάδων. 

 

Share This