Μεταγεννητική Αποκατάσταση και Επαναφορά. Ήρθε η ώρα η μαμά να φροντίσει και τον εαυτό της!

Το σώμα σου ζητάει να ξυπνήσει, να τεντωθεί, να ξεπιαστεί, το νιώθεις ίσως ακόμα "ανοιχτό" μετά την εγκυμοσύνη, χρειάζεσαι να αδειάσεις για λίγο το κεφάλι σου, να αναπνεύσεις και να χαλαρώσεις βαθιά.

Αυτό το μάθημα είναι για σένα.

Τα μωράκια είναι ευπρόσδεκτα, θα συμμετέχουν σε καποιες ασκήσεις, όμως το μάθημα είναι για σένα.

Ευπρόσδεκτος είναι και ο θηλασμός/τάισμα και ο ύπνος τους!

Ευπρόσδεκτα είναι και τα αγαπημένα του παιχνίδια, καθώς και κάποιος φροντιστής που ίσως το προσέχει, για να μπορέσεις να απολαύσεις το μάθημα.

*****
Λίγα λόγια για τα οφέλη της μεταγεννητικής yoga:

Μετά την εγκυμοσύνη και τη διαδικασία του τοκετού, έχουν επέλθει πολύ μεγάλες αλλαγές στο σώμα της γυναίκας. Οι κοιλιακοί μύες και το πυελικό έδαφος έχουν αποδυναμωθεί, η λεκάνη έχει ανοίξει και ο τράχηλος έχει διασταλεί και τεντωθεί προκειμένου να βγει το μωράκι, οι αρθρώσεις είναι χαλαρές και μπορει να πονούν, το σώμα γενικά έχει αλλάξει στάση και υπάρχουν ενδεχομένως προβλήματα όταν η μητέρα κρατάει ή θηλάζει το μωρό.

Επιπλεόν, η πιθανή ψυχολογική κούραση και η συναισθηματική αστάθεια ίσως να δημιουργούν προβλήματα και να επηρεάζουν ακόμα και το θηλασμό και τη φροντίδα του μωρού.

Όπως και να νιώθει μία γυναίκα μετά τη γέννα, οι βασικές της προτεραιότητες πρέπει να είναι η επανάκτηση της σωστής στάσης του σώματος και της καλής ψυχολογίας, με πρακτικές που αποσκοπούν:
- στο κλείσιμο των μυών της κοιλιάς
- στην ενδυνάμωση μυών πλάτης, κοιλιακών μυών και μυών πυελικού εδάφους
- στην ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης
- στη σταθεροποιήση της λεκάνης
- στο κλείσιμο του σώματος 
- στη χαλάρωση
- στην επαφή με το μωράκι.

Η yoga μετά την εγκυμοσύνη, κυρίως τις πρώτες 16 εβδομάδες, αλλά και για αργότερα, έχει στόχο όλα τα παραπάνω, τα οποία επιτυγχάνει με το συνδυασμό βαθειών αναπνοών και μικρών, αργών κινήσεων και τεντωμάτων, κι είναι ασφαλής ακόμα κι από την πρώτη ώρα μετά τον τοκετό.

Πληροφορίες - συμμετοχές: 6972072702 (Κατερίνα Κάππου) 

 


Share This