19-20 ΜΑΪΟΥ 2018

Παραδοσιακή Μαιευτική με την Clare Loprinzi 

Στα πλαίσια της Εβδομάδας Σεβασμού στη Γεννά (14-20 Μαΐου 2018) οργανώνεται διήμερο εκδηλώσεων με θέμα την παραδοσιακή μαιευτική ανοιχτό προς το κοινό, Κεντρική ομιλήτρια είναι η παραδοσιακή μαία και ακτιβίστρια Clare Loprinzi.

-Το Σάββατο 19 Μαΐου 10.00-1500 στο δημοτικό κέντρο νεότητας Χαλανδρίου θα λάβει χώρα η κεντρική ομιλία της Clare Loprinzi με θέμα " Παραδοσιακή Μαιευτική: όταν η επιστήμη συναντά την παράδοση".

-Την Κυριακή 20 Μαΐου 11 η ώρα στον αρχαιολογικό χώρο Βραυρώνας θα πραγματοποιηθεί βιωματικό σεμινάριο με αφήγηση μύθων, ο χορό, τραγούδι για ενδυνάμωση και αφύπνιση της θηλυκής ενέργειας κατά τις αρχαίες παραδόσεις από όλο τον κόσμο υπό την καθοδήγηση της Clare Loprinzi.
Θα ακολουθήσει πικ νικ και κολύμπι στην παραλία.

Η Clare Loprinzi- Kassel (Clarabeth) είναι διπλωματούχος μαία εκπαιδευμένη με το παραδοσιακό μοντέλο μαιευτικής. Κάνει τοκετούς στο σπίτι για πάνω από 30 χρόνια. Θεωρεί τον εαυτό της παραδοσιακή μαία καθώς έλαβε μεγάλος μέρος της εκπαίδευσης της από πρακτικές μαμές. Επιθυμεί να διατηρηθεί η γνώση αυτή και να περάσει στις επόμενες γενιές καθώς και να αναπτυχθεί η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα των παραδοσιακών μαιών. Ασχολείται επίσης με την παραδοσιακή ιατρική, την χρήση θεραπευτικών φυτών καθώς και με την υγεία του υγρού στοιχείου, του αέρα και της γης. Στα πλαίσια των πεποιθήσεών της έχει αναπτύξει μια έντονη ακτιβιστική δράση.

Επισκέφτηκε για πρώτη φορά την Ελλάδα το 1996 όπου ενέπνευσε την δημιουργία του σωματείου ΕΥΤΟΚΙΑ.

Κατά τη παραμονή της στην Ελλάδα την εβδομάδα σεβασμού στη γέννα θα παρουσιάσει τη διαχρονική αξία της παραδοσιακής μαιευτικής γνώσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ελάχιστη οικονομική ενίσχυση κατ' άτομο ανά ημέρα 10 ευρώ για την κάλυψη των εξόδων των εκδηλώσεων.

Απαραίτητη η κράτηση θέσεως στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ENCA HELLAS, ΕΥΤΟΚΙΑ, ΣΠΙΤΙ ΘΗΛΑΣΜΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΗΘΩΝ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ

 


Share This