08 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Ώρα: 5:00μμ - 7:00μμ

Υπάρχει μια κλωστή. Είναι αόρατη, και συνδέει όλες τις γυναίκες που έχουν βιώσει περιγεννητική απώλεια (απώλεια-διακοπή στην εγκυμοσύνη ή νεογνική απώλεια).
Αυτή η κλωστή μπορεί να γίνει ορατή, αν συναντηθούμε.
Αν βρεθούμε στον ίδιο χώρο, μοιραστούμε τις ιστορίες μας, και συνδεθούμε με βιωματικά εργαλεία με το σώμα μας, και μεταξύ μας, με σεβασμό και αγάπη στη μοναδικότητα της καθεμιάς. Είμαι η Μαρία, μια από εσάς, και σας περιμένω με μεγάλη συγκίνηση να ενωθούμε σε κύκλο, μέσα από την απώλεια.
Δεν είμαστε μόνες πια! ♥

Τη συνάντηση θα καθοδηγήσει η Μαρία Στραγαλινού, Βοηθός Μητρότητας Περιγεννητικού Πένθους, SBD.
-Φορέστε άνετα ρούχα.
*****
Πληροφορίες-κράτηση θέσης
τηλ.: 6944140481
email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

*****
Βιογραφικό

Η Μαρία Στραγαλινού έχει 2 γιους, τον Χρήστο 6 ετών, κι άλλον έναν που όμως δεν κράτησε ποτέ στα χέρια της.
Η απώλεια της εγκυμοσύνης της το 2017, λίγο πριν μπει στον 8ο μήνα της κύησης, την οδήγησε στο να γίνει πιστοποιημένη βοηθός μητρότητας με ειδίκευση στο περιγεννητικό πένθος (birth and bereavement doula SBD) από τον αμερικάνικο φορέα Stillbirthday. Είναι μέλος του Συλλόγου Βοηθών μητρότητας Ελλάδας, καθώς και επίσημη συνεργάτης της Attachment Parenting Hellas. Επίσης έχει σπουδάσει και εξασκήσει επί σειρά ετών την Αρχιτεκτονική.
Η Μαρία ένιωσε την μοναξιά που βιώνει μια γυναίκα στην περιγεννητική απώλεια, και το πόσο παραγνωρισμένα, μη αποδεκτά είναι τα συναισθήματά της από το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Και γι΄αυτό ένιωσε έντονη την ανάγκη μετά από την προσωπική της εμπειρία να στηρίζει τις γυναίκες και τα ζευγάρια που βίωσαν, βιώνουν ή πρόκειται να βιώσουν περιγεννητική απώλεια (απώλεια κύησης σε οποιοδήποτε τρίμηνο και με οποιονδήποτε τρόπο, νεογνική απώλεια αλλά και γυναίκες-ζευγάρια που ζουν με την υπογονιμότητα ή την προωρότητα).
Εδώ και λίγα χρόνια διατηρεί και το blog «Μαμά προς Μαμά» το οποίο έφτιαξε, όπως η ίδια λέει: «για να αποτελέσει τον φάρο που θα φωτίζει την προσπάθειά μου να ζήσω μια ζωή που αξίζει, αλλά και για να μοιραστώ μαζί με τις άλλες γυναίκες τα τόσα κοινά που έχουμε, και να έρθουμε όσο πιο κοντά γίνεται».
Περισσότερα για τις υπηρεσίες που προσφέρει ως Βοηθός Περιγεννητικού Πένθους αναφέρονται στο site της www.loveandgrief.gr καθώς και στην αντίστοιχη σελίδα στο Facebook: www.facebook.com/loveandgriefgr.


Share This