Καρδιές που χτυπούν σε ένα σώμα

Το ημερολόγιο της εγκυμοσύνης μου

 

Εισαγωγικό σημείωμα

‘Ένα ημερολόγιο ή ακόμη καλύτερα σημειωματάριο εμπνευσμένο με αγάπη και γνώση για κάθε μέλλουσα μητέρα.         

Τα δεδομένα αλλάζουν και σύμφωνα με το Αμερικανικό Κολλέγιο Μαιευτήρων Γυναικολόγων και την Εταιρία Εμβρυομητρικής Ιατρικής των ΗΠΑ, δημοσιεύτηκαν το 2013 νέοι ορισμοί σχετικά με το τελειόμηνο της κύησης μέχρι και τις 42 εβδομάδες.

‘Έτσι δημιουργήθηκε η ευκαιρία να μπορώ να μοιραστώ ακόμη περισσότερες πληροφορίες για την όμορφη περίοδο της εγκυμοσύνης μέσα από ένα ημερολόγιο.

Η εγκυμοσύνη είναι μια ξεχωριστή περίοδος στη ζωή κάθε γυναίκας. Μπορεί όμως να γίνει μια περίοδος χαράς, απόλαυσης, ενδυνάμωσης, επικοινωνίας και ψυχικής ανάτασης για την γυναίκα που κυοφορεί όσο και για το μωρό της και το σύντροφό της!

Τα οφέλη είναι αναρίθμητα και αλληλένδετα! Δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για μια καλή και αρμονική εγκυμοσύνη, που μπορεί να οδηγήσει στον καλύτερο δυνατό  τοκετό για την γυναίκα και το μωρό της. Αυτές είναι οι πιο γερές βάσεις για ένα ουσιαστικό με αγάπη και συναισθήματα καλωσόρισμα του νεογέννητου και έναν επιτυχή θηλασμό.

Μέσα από αυτές τις ποιότητες προάγεται τόσο η σωματική και ψυχική υγεία της μητέρας όσο και του βρέφους, χτίζονται ισχυροί συναισθηματικοί δεσμοί μεταξύ τους και δημιουργούνται οι καλύτερες συνθήκες για ανατροφή του παιδιού με κατανόηση και αποδοχή, για οικογενειακή ευημερία και εν τέλη για μια καλύτερη κοινωνία!

Περιεχόμενα

Μέσα από αυτό το ημερολόγιο δίνονται συμβολικές πληροφορίες και γνώσεις για τα παρακάτω θέματα:

-           Στάδια εξέλιξης της εγκυμοσύνης

-           Στάδια ανάπτυξης του εμβρύου

-           Σωματικές και ψυχολογικές αλλαγές της μέλλουσας μητέρας

-           Προγεννητικές πληροφορίες για το έμβρυο και την μέλλουσα μητέρα

-           Προτάσεις ψυχικής ευεξίας για την μέλλουσα μητέρα

-           Πληροφορίες με σκοπό την ψυχολογική ενδυνάμωση της μέλλουσας μητέρας

-           Ενίσχυση δημιουργίας δεσμών και ομάδας υποστήριξης της μέλλουσας μητέρας

-           Βελτίωση και ενίσχυση της σχέσης της μέλλουσας μητέρας με το σώμα της

-           Ψυχολογική προετοιμασία για τον τοκετό και τον ερχομό του μωρού

-           Ιδέες, κίνητρα και ερεθίσματα για μια αρμονική εξέλιξη της περιόδου της εγκυμοσύνης

 

Μαριτίνα Συμβουλίδη Msc   
Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια

 

Μπορείτε να κατεβάσετε το ημερολόγιο εγκυμοσύνης ΕΔΩ

 

 

Βιογραφικό Σημείωμα

Η Μαριτίνα Συμβουλίδη είναι Σωματοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια (Bodynamic therapy system) με ειδίκευση στο σοκ και το μετατραυματικό στρες (Bodynamic Shock, Trauma & PTSD Training). Οι μεταπτυχιακές σπουδές είναι στο κλάδο της Διατροφής και έχει ολοκληρώσει την επαγγελματική εκπαίδευση στις Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης EFT. Μέσα από την αγάπη της για τον άνθρωπο και την υγιή του εξέλιξη υποστηρίζει μέσα από ατομικές συνεδρίες , ομάδες και σεμινάρια, ενήλικες, έγκυα ζευγάρια, γονείς και παιδιά να δημιουργήσουν γερές βάσεις για σχέσεις βαθιάς σύνδεσης, κατανόησης, αγάπης και υποστήριξης τόσο με τον εαυτό τους όσο και με τους γύρω τους.

Η προσωπική της εμπειρία μητρότητας με τα τρία της παιδιά την ενέπνευσε μέσα από την επαγγελματική της κατάρτιση και την διαρκή της ενημέρωση, να προσφέρει πληθώρα εκδηλώσεων και υποστήριξη σε μέλλουσες μαμάδες, έγκυα ζευγάρια και μητέρες που βρίσκονται στα πρώτα βήματα του ρόλου τους.

Η δύναμή μας ξετυλίγεται σε κάθε στιγμή της ζωής μας όταν νους, συναίσθημα και σώμα συνδέονται με αρμονία.

 

 

 


Share This