2 Μαρτίου 2020

Το Σωματείο-Σύλλογος «Σπίτι Θηλασμού, Μητέρα-Βρέφος-Οικογένεια» σας προσκαλεί στον νέο κύκλο Ομάδας Γονέων
 
ΝΕΟΙ ΓΟΝΕΙΣ-ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ
 
Η Ομάδα Γονέων ξεκινά… Δεδομένων των συνθηκών και προκειμένου να είμαστε κοντά στους γονείς και στις ανάγκες τους, αλλά πάντα με ασφάλεια και με την προσοχή που ορίζει η εποχή μας, αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε τις ομάδες γονέων μέσω διαδικτύου. Αυτό δίνει τη δυνατότητα για συμμετοχή γονέων που δεν κατοικούν στην Αθήνα και που υπό άλλες συνθήκες θα τους ήταν αδύνατο να έρχονται σε εβδομαδιαία βάση στο “Σπίτι Θηλασμού”.
 
Η αλλαγή του τρόπου με τον οποίο θα γίνει η ομάδα γονέων δεν σημαίνει ότι αλλάζει η λογική της, η συνέπεια που απαιτεί από το μέρος τόσο των συντονιστών όσο και των συμμετεχόντων, η ποικιλία των θεματικών που θα συζητηθούν, τα θέματα που θα παρουσιαστούν και η αλληλεπίδραση των μελών της ομάδας. Δηλαδή ο βιωματικός χαρακτήρας της ομάδας θα προσαρμοστεί στο διαδικτυακό μέσο, αλλά θα συνεχίζει να βασίζεται στην ενεργή συμμετοχή των ατόμων μέσα από το μοίρασμα και τη συζήτηση.
 
Η ομάδα γονέων είναι ένα κύκλος 10 συναντήσεων, οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους. Η κάθε συνάντηση έχει διάρκεια 1,5 ώρα και πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία συχνότητα. Απευθύνεται σε γονείς παιδιών ηλικίας 1 έως 6 ετών.
 
Θεωρούμε σημαντικό πριν από την έναρξη της ομάδας, να πραγματοποιήσουμε συναντήσεις ξεχωριστά με κάθε έναν από τους γονείς ή το ζευγάρι που θα συμμετέχουν, ώστε να γνωριστούμε από κοντά πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία μέσω διαδικτύου.
 
Η Σχολή Γονέων είναι μια ομάδα γονέων που συζητά, ανταλλάσσει απόψεις και ενημερώνεται σχετικά με θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη των παιδιών τους και στη σχέση μαζί τους. Μέσα από αυτές τις συναντήσεις η ομάδα στοχεύει στο να ενισχυθούν οι γονείς στον απαιτητικό ρόλο που καλούνται να αντεπεξέλθουν.
 
Ενδεικτικές θεματικές ενότητες:
Οι βασικές ανάγκες του βρέφους και του νηπίου & Η ανακάλυψη του εγώ
Επικοινωνία στην οικογένεια
Όρια και οικογενειακοί κανόνες
Συναισθηματική νοημοσύνη
Ενίσχυση αυτοεκτίμησης στην οικογένεια
Επίλυση συγκρούσεων & Διαχείριση αλλαγών
 
Οι θεματικές ενότητες πρόκειται να διαμορφωθούν και ανάλογα με τις ανάγκες των συμμετεχόντων.
 
Η ομάδα θα είναι κλειστή και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
 
Δήλωση συμμετοχής, πληροφορίες και ραντεβού συνάντησης με τους συντονιστές: 6979 807523 & 6976 157089
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. & This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 
Ημέρα και ώρες διεξαγωγής: Τρίτη 19:00- 20:30. Έναρξη Τρίτη 2 Μαρτίου
 
Διεύθυνση: Σπίτι Θηλασμού, Μικράς Ασίας & Κατελλορίζου 14, 15233 , Χαλάνδρι
 
Συντονιστές:
Λουκία Μιχέλη : Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια-Παιγνιοθεραπεύτρα, Εκπαιδεύτρια στις Σχολές Γονέων του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, Στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης του Δήμου Αθηναίων, Συνεργάτης στο Ψυχοθεραπευτικό και Εκπαιδευτικό Κέντρο Δια βίου Μάθησης Δραματοθεραπείας και Παιγνιοθεραπείας «Το Έρμα»
Γιάννης Μανιός : Ψυχολόγος, Συμβουλευτικός Ψυχολόγος, Πιστοποιημένος Συντονιστής Ομάδων Σχολών Γονέων, Συνεργάτης σε Κέντρο Ειδικών θεραπειών, Μέλος του Δικτύου Επιτροπείας της Μετάδρασης, Συντονιστής ξενώνα ασυνόδευτων ανηλίκων The Homeproject
 

πρόσφατες ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ/ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Share This