Ιανουάριος 2020

Δευτέρα 9:45 π.μ. - 11:15 π.μ
Τετάρτη 9:45 π.μ. - 11:15 π.μ.
Πέμπτη 6:00 μ.μ. - 7:30 μ.μ.Νέες Oμάδες Γιόγκα Εγκυμοσύνης!

*****
Πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής:
T:6972072702 (Katerina Kappou)
E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
*****
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αυτό που χρειάζεται μια γυναίκα είναι να διατηρήσει μία καλή φυσική κατάσταση, μία καλή ψυχολογία καθώς και να προετοιμάσει κατάλληλα το σώμα της για τη διαδικασία του τοκετού.
Η Yoga Εγκυμοσύνης (prenatal yoga) είναι ένας υπέροχος αλλά και ασφαλής δρόμος προς αυτή την κατεύθυνση.

Τι είναι η Yoga Εγκυμοσύνης;

Στη yoga εκγυμοσύνης, κατανοώντας τις αλλαγές του σώματος και της ψυχολογίας της εγκύου, οι κλασσικές τεχνικές της yoga – σωματική κίνηση, στατικές θέσεις, αναπνοές, ήχοι, οραματισμοί, βαθιά χαλάρωση - προσαρμόζονται κατάλληλα για την περίοδο της εγκυμοσύνης. Σε συνδυασμό με τεχνικές ρυθμικών μικροκινήσεων, αναπνοών & στάσεων για τα διάφορα στάδια του τοκετού, δημιουργείται το μάθημα που με ασφάλεια ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εγκύου, σωματικές και συναισθηματικές, οι οποίες διαφέρουν από τρίμηνο σε τρίμηνο, από γυναίκα σε γυναίκα, από τοκετό σε τοκετό.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, στα μαθήματα συμμετέχουν και οι σύντροφοι, κάνοντας Prenatal Partner Yoga. Δίνεται η ευκαιρία στον σύντροφο να συνδεθεί με τη μητέρα μεσω πρακτικών κίνησης, τεχνικών αναπνοής, μασάζ και χαλάρωσης, καθώς και να προετοιμαστεί για την πολύτιμη συμμετοχή του στον τοκετό της.

Οφέλη της Yoga Εγκυμοσύνης

Μέσα από τα μαθήματα yoga εγκυμοσύνης, οι μητέρες και τα ζευγάρια λαμβάνουν θεωρητική και κυρίως πρακτική υποστήριξη για μία υγιή εγκυμοσύνη, προετοιμασία για τον τοκετό, αλλά και τη μητρότητα. Διδάσκονται:
-Πρακτικές για την εξισορρόπηση, το άνοιγμα, την ευλυγισία της λεκάνης και την επίγνωση του πυελικού εδάφους
- Πρακτικές για τη μειώση και αποφυγή πόνων
- Κινήσεις για την επίτευξη της βέλτιστης θέσης του εμβρύου (optimal featal position), Εξοικείωση με θέσεις/στάσεις τοκετού, θέσεις/στάσεις ξεκούρασης, χρήση βοηθημάτων (μπάλα, υφάσματα, μαξιλάρια) και πρακτικές συμβουλές για τον τοκετό στο σπιτι ή στο μαιευτήριο
- Yoga και μασάζ για την ανακούφιση - ξεκούραση της μητέρας
- Μικροκινήσεις για το άνοιγμα της λεκάνης και τη βοήθεια για γρηγορότερο και πιο άνετο τοκετό
- Αναπνοές για χαλάρωση του σώματος, ηρεμία του νου, αποφυγή/μείωση του άγχους.
- Αναπνοές ανακούφισης και αντιμετώπισης των συσπάσεων.
- Αναπνοές που προετοιμάζουν τη μητέρα να “εκπνεύσει” το μωρό της, χρησιμοποιώντας την αναπνοή και όχι το σπρώξιμο για την εξώθηση.
- Τεχνικές βαθιάς χαλάρωσης και οραματισμού για την εγκυμοσύνη και τον τοκετό
- Ο Κύκλος του Τοκετού, που βασίζεται στην ιδέα της προσαρμογής του χώρου που επιλέγει η γυναίκα να γεννήσει, σε χώρο yoga τοκετού.
- Συζητήσεις για τα οφέλη των πρακτικών, και επαρκής χρόνος εξάσκησης.

Η γυναίκα, μέσα από τα μαθήματα, καταφέρνει:
- να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή της, να αντιληφθεί και να πιστέψει στη δύναμή της
- να δημιουργήσει, μέσω της επανάληψης, μνήμες στο σώμα και το νου, ώστε, την ώρα του τοκετού, οι κινήσεις και οι αναπνοές να γίνουν ενστικτωδώς
- να δημιουργήσει δυνατούς δεσμούς με το μωρό της πριν καν το φέρει στον κόσμο
- να συνευρεθεί και να συναναστραφεί με άλλες εγκύους.

Η δύναμη της ομάδας και της γυναικείας αλληλεγγύης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης βοηθάει τις γυναίκες να έρθουν σε βαθιά επαφή με τη φύση τους, με το μωρό τους, να μοιραστούν χαρές, εντυπώσεις αλλά και να υποστηρίξουν η μία την άλλη ώστε να λυθούν τυχόν απορίες και να καταλαγιάσουν πιθανές ανησυχίες και φόβοι.

Οι ανάγκες του σώματος και της πρόληψης προβλημάτων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι θέματα που όλες οι γυναίκες αντιμετωπίζουν. Έτσι, η yoga εγκυμοσύνης είναι το ίδιο ωφέλιμη για τις γυναίκες που δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία στη yoga όσο και για τις γυναίκες που η yoga είναι τρόπος ζωής.

 


πρόσφατες ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ/ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Share This