Η βρεφική yoga (από 2 μήνων μέχρι πριν το μπουσούλημα), είναι μία πρακτική μεταξύ μωρού και γονιού (ή φροντιστή) που περιλαμβάνει διαδραστικές τεχνικές βασισμένες στη yoga. Μέσα από την επαφή με το μωρό, ενίσχυεται ο δεσμός του με τους γονείς.

Η βρεφική yoga θα δυναμώσει τη σπονδυλική στήλη του μωρού, θα αναπτύξει εύπλαστες αρθρωσεις και θα ενεργοποιήσει όλα τα συστήματα του σώματος.

Ο συνδυασμός του αγγίγματος, της κίνησης και του ρυθμού λειτουργεί σαν μία πολυαισθητηριακή διέγερση για τα μωρά που συνεισφέρει στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος.
Οι πρακτικές της βρεφικης γιόγκα είναι μία καλή πηγή για τους γονείς ώστε να χειριζόνται τα μωράκια με τρόπους απολαυστικούς αλλά και ευεργετικούς για κάθε στάδιο της ανάπτυξης.
Τα μωρά εκφράζουν τη χαρά τους και ταυτοχρονα η ζεστή ανταπόκριση των γονιών, τους δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση.
*****
Διαβάστε περισσότερα για τα οφέλη της βρεφικής yoga:
https://www.facebook.com/notes/yoga-for-life-yoga-εγκυμοσύνης-βρεφική-μεταγεννητική-yoga/yoga-για-τη-μαμά-και-το-μωρό/702545626539045/
*****

 

 


Share This