2 Μαρτίου 2020

Το Σωματείο-Σύλλογος «Σπίτι Θηλασμού, Μητέρα-Βρέφος-Οικογένεια» σας προσκαλεί στον νέο κύκλο Ομάδας Γονέων
 
ΝΕΟΙ ΓΟΝΕΙΣ-ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ
 
Η Ομάδα Γονέων ξεκινά… Δεδομένων των συνθηκών και προκειμένου να είμαστε κοντά στους γονείς και στις ανάγκες τους, αλλά πάντα με ασφάλεια και με την προσοχή που ορίζει η εποχή μας, αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε τις ομάδες γονέων μέσω διαδικτύου. Αυτό δίνει τη δυνατότητα για συμμετοχή γονέων που δεν κατοικούν στην Αθήνα και που υπό άλλες συνθήκες θα τους ήταν αδύνατο να έρχονται σε εβδομαδιαία βάση στο “Σπίτι Θηλασμού”.
 
Η αλλαγή του τρόπου με τον οποίο θα γίνει η ομάδα γονέων δεν σημαίνει ότι αλλάζει η λογική της, η συνέπεια που απαιτεί από το μέρος τόσο των συντονιστών όσο και των συμμετεχόντων, η ποικιλία των θεματικών που θα συζητηθούν, τα θέματα που θα παρουσιαστούν και η αλληλεπίδραση των μελών της ομάδας. Δηλαδή ο βιωματικός χαρακτήρας της ομάδας θα προσαρμοστεί στο διαδικτυακό μέσο, αλλά θα συνεχίζει να βασίζεται στην ενεργή συμμετοχή των ατόμων μέσα από το μοίρασμα και τη συζήτηση.
 
Η ομάδα γονέων είναι ένα κύκλος 10 συναντήσεων, οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους. Η κάθε συνάντηση έχει διάρκεια 1,5 ώρα και πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία συχνότητα. Απευθύνεται σε γονείς παιδιών ηλικίας 1 έως 6 ετών.
 
Θεωρούμε σημαντικό πριν από την έναρξη της ομάδας, να πραγματοποιήσουμε συναντήσεις ξεχωριστά με κάθε έναν από τους γονείς ή το ζευγάρι που θα συμμετέχουν, ώστε να γνωριστούμε από κοντά πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία μέσω διαδικτύου.
 
Η Σχολή Γονέων είναι μια ομάδα γονέων που συζητά, ανταλλάσσει απόψεις και ενημερώνεται σχετικά με θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη των παιδιών τους και στη σχέση μαζί τους. Μέσα από αυτές τις συναντήσεις η ομάδα στοχεύει στο να ενισχυθούν οι γονείς στον απαιτητικό ρόλο που καλούνται να αντεπεξέλθουν.
 
Ενδεικτικές θεματικές ενότητες:
Οι βασικές ανάγκες του βρέφους και του νηπίου & Η ανακάλυψη του εγώ
Επικοινωνία στην οικογένεια
Όρια και οικογενειακοί κανόνες
Συναισθηματική νοημοσύνη
Ενίσχυση αυτοεκτίμησης στην οικογένεια
Επίλυση συγκρούσεων & Διαχείριση αλλαγών
 
Οι θεματικές ενότητες πρόκειται να διαμορφωθούν και ανάλογα με τις ανάγκες των συμμετεχόντων.
 
Η ομάδα θα είναι κλειστή και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
 
Δήλωση συμμετοχής, πληροφορίες και ραντεβού συνάντησης με τους συντονιστές: 6979 807523 & 6976 157089
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
Ημέρα και ώρες διεξαγωγής: Τρίτη 19:00- 20:30. Έναρξη Τρίτη 2 Μαρτίου
 
Διεύθυνση: Σπίτι Θηλασμού, Μικράς Ασίας & Κατελλορίζου 14, 15233 , Χαλάνδρι
 
Συντονιστές:
Λουκία Μιχέλη : Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια-Παιγνιοθεραπεύτρα, Εκπαιδεύτρια στις Σχολές Γονέων του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, Στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης του Δήμου Αθηναίων, Συνεργάτης στο Ψυχοθεραπευτικό και Εκπαιδευτικό Κέντρο Δια βίου Μάθησης Δραματοθεραπείας και Παιγνιοθεραπείας «Το Έρμα»
Γιάννης Μανιός : Ψυχολόγος, Συμβουλευτικός Ψυχολόγος, Πιστοποιημένος Συντονιστής Ομάδων Σχολών Γονέων, Συνεργάτης σε Κέντρο Ειδικών θεραπειών, Μέλος του Δικτύου Επιτροπείας της Μετάδρασης, Συντονιστής ξενώνα ασυνόδευτων ανηλίκων The Homeproject
 

πρόσφατες ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ/ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Πιοι είμαστε

Ιωάννα Βασιλάκη, Μαία  

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Ιωάννα Βασιλάκη γεννήθηκε το 1972 στην Ζάκυνθο. Μένει και εργάζεται στο Χαλάνδρι. 

Μητέρα δύο παιδιών, της Μαρίας  και του Παναγιώτη, κατανόησε και εφάρμοσε τον φυσικό τοκετό και τον  Μητρικό Θηλασμό, όχι μόνο λόγω επιστημονικής τοποθέτησης αλλά πολύ περισσότερο με βάση την καθημερινή πρακτική της ίδιας και των γυναικών με τις οποίες έρχεται σε επαφή.

Σπούδασε μαιευτική στο αντίστοιχο τμήμα της σχολής ΣΕΥΠ του Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Αποφοίτησε καταθέτοντας πτυχιακή εργασία με θέμα “Μητρικός Θηλασμός από το Βυζάντιο ως σήμερα”.

Συμμετείχε σε διακρατικά προγράμματα και έρευνες και παρακολούθησε ποικίλα σεμινάρια και εργαστήρια  τόσο για την εγκυμοσύνη-τοκετός όσο και για την λοχεία- θηλασμός. Στα σεμινάρια αυτά ηγήθηκαν  μεγάλες προσωπικότητες της ελληνικής και ξένης πορείας  του φυσικού τοκετού και του θηλασμού, όπως ο Michel Odent, Frédérick Leboyer, Robin Lin, Clare Loprinzi, Jack Newman, Shera Lyn Parpia, Eva Bogensperger, Helen Gray, Catherine Watson – Genna, Ελευθερία Δημοπούλου, Ρεβέκα Τραγέα, κ.α

Εξειδικευμένη στον φυσικό και φυσιολογικό τοκετό μετά από καισαρική τομή ( TOLAC - VBAC ) αλλά και στον τοκετό στο σπίτι, έχει στην πορεία της όμορφους τοκετούς με ευτυχισμένες μητέρες και χαρούμενα μωρά.

Κάτοχος πιστοποιητικού  NLS {ανάνηψη νεογνού).

Ήταν ομιλήτρια στο σεμινάριο Μητρικού Θηλασμού του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών – Μαιευτών Αθηνών το 2009, ενώ το 2008 συμμετείχε στην ίδια διοργάνωση έχοντας την επιστημονική και καλλιτεχνική επιμέλεια σε παράλληλη έκθεση φωτογραφίας με θέμα την “Μητρικός Θηλασμός στην πρώτη ώρα της ζωής”.

Από το 2009 και μετά εισηγήθηκε σε πολλά συνέδρια και ημερίδες πάνω σε θέματα θηλασμού και μαίευσης.

Το 2012- 2016 συμμετείχε στην “Αλκυόνη: Εθνική Πρωτοβουλία Προαγωγής του Μητρικού Θηλασμού” ένα πρόγραμμα προώθησης του μητρικού θηλασμού στην χώρα μας, Εντός του προγράμματος συμμετείχε στην συγγραφική ομάδα πολλών εκδόσεων, αλλά και σε εθνικά συνέδρια με πόστερ και ομιλίες.

Το 2013 έγινε μέλος της ομάδας IBCLC όπου και συνεχίζει ως και σήμερα.

Την ίδια χρονιά δημιούργησε μαζί με μια ομάδα μαιών, βοηθών μητρότητας, συμβούλων γαλουχίας και άλλους το “ Σπίτι Θηλασμού “ προκειμένου να ικανοποιήσει το όνειρο της, για μια καθολική στήριξη της οικογένειας σε όλη τη περιγεννητική περίοδο.

Έχει εργαστεί ως Μαία στο τμήμα Λεχωΐδων του Νοσοκομείου ΙΑΣΩ 1997, ενώ από τότε έως και σήμερα ασκεί την παραπάνω ειδικότητα ως ελεύθερος επαγγελματίας, παρέχοντας υποστήριξη της νέας μητέρας σωματικά και ψυχικά σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του τοκετού και της λοχείας.

 

Ανακοίνωση για την λειτουργία του συλλόγου “Σπίτι Θηλασμού “ κατά την περίοδο Σεπτέμβριος 2021 – Μάρτιος 2022 (με τις μέχρι τώρα διατάξεις)
Γενική Συνέλευση και Κοπή της Πίτας

Share This