3 Μαρτίου 2020

Δήλωση συμμετοχής και πληροφορίες:
6979 807523 - 6976 157089
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
*****
Η δυναμική της οικογένειας που αλλάζει, το πλήθος των νέων συναισθημάτων και προκλήσεων που εμφανίζονται είναι κάποια από τα θέματα που απασχολούν όλους τους γονείς νέους και μη.

Στη Σχολή Γονέων καλωσορίζουμε όλους τους γονείς που αισθάνονται την ανάγκη να μοιραστούν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους και αποζητούν στήριξη και γνώσεις.

Η Σχολή Γονέων είναι μια ομάδα γονέων που συζητά, ανταλλάσσει απόψεις και ενημερώνεται σχετικά με θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη των παιδιών τους και στη σχέση μαζί τους. Μέσα από αυτές τις συναντήσεις βιωματικού χαρακτήρα, η ομάδα στοχεύει στο να ενισχυθούν οι γονείς στον απαιτητικό ρόλο που καλούνται να αντεπεξέλθουν.

Η συγκεκριμένη ομάδα απευθύνεται σε γονείς παιδιών βρεφικής και νηπιακής ηλικίας (0-6 ετών) και κάθε συνάντηση εστιάζει σε ένα συγκεκριμένο θέμα. Οι συναντήσεις είναι συνολικά 12, έχουν διάρκεια 1,5 ώρα και επικεντρώνονται γύρω από τις παρακάτω ενδεικτικές θεματικές ενότητες:

• Οι βασικές ανάγκες του βρέφους και του νηπίου & Η ανακάλυψη του εγώ
• Επικοινωνία στην οικογένεια
• Όρια και οικογενειακοί κανόνες
• Συναισθηματική νοημοσύνη
• Ενίσχυση αυτοεκτίμησης στην οικογένεια
• Επίλυση συγκρούσεων & Διαχείριση αλλαγών

Οι θεματικές ενότητες πρόκειται να διαμορφωθούν και ανάλογα με τις ανάγκες των συμμετεχόντων.

Η ομάδα θα είναι κλειστή και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ημέρα και ώρες διεξαγωγής: Τρίτη 19:30- 21:00. Έναρξη Τρίτη 03 Μαρτίου

Διεύθυνση: Σπίτι Θηλασμού, Μικράς Ασίας & Κατελλορίζου 14, 15233 , Χαλάνδρι

Συντονιστές:

Λουκία Μιχέλη : Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια-Παιγνιοθεραπεύτρα, Εκπαιδεύτρια στις Σχολές Γονέων του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, Στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης του Δήμου Αθηναίων, Συνεργάτης στο Ψυχοθεραπευτικό και Εκπαιδευτικό Κέντρο Δια βίου Μάθησης Δραματοθεραπείας και Παιγνιοθεραπείας «Το Έρμα»

Γιάννης Μανιός : Ψυχολόγος, Συμβουλευτικός Ψυχολόγος, Πιστοποιημένος Συντονιστής Ομάδων Σχολών Γονέων, Συνεργάτης σε Κέντρο Ειδικών θεραπειών, Υπεύθυνος ξενώνα ασυνόδευτων ανηλίκων The Homeproject


πρόσφατες ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ/ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Share This