Φεβρουάριος 2021

Μια νέα ομάδα Αποθηλασμού ξεκινά
κάθε δεύτερο Σάββατο του μήνα 6.00 με 8.00 μ.μ.
Για τον μήνα Φεβρουάριο οι συναντήσεις μας θα γίνουν Σάββατο13 και 27 αντίστοιχα, διαδικτυακά μέσω zoom
*
Όλο και πιο συχνά συναντάμε γυναίκες που θέλουν να αποθηλάσουν και δυσκολεύονται.
Η γαλουχία φτάνει στο τέλος, τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα, το περιβάλλον αγωνιά κάποιες φορές και οι μητέρες αναρωτιούνται:
- Πότε είναι καλύτερα να αποθηλάσω;
- Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για το μωρό μου;
- Πώς μπορεί να γίνει ο αποθηλασμός με σεβασμό και αγάπη;
*
Στη νέα μας ομάδα "Εμπειρίες Αποθηλασμού", σας περιμένουμε να συζητήσουμε μαζί τις ανησυχίες μας, τους προβληματισμούς και τις εμπειρίες μας. Θα ανταλλάξουμε ιδέες ώστε κάθε οικογένεια να βρει τον δικό της τρόπο για να κρατηθεί μια ισορροπία ανάμεσα στις ανάγκες του παιδιού και τις ανάγκες των γονιών και να ακολουθήσει το δικό της μονοπάτι αποθηλασμού.
Συντονίζουν η Ντόρα και η Βάσια.
*
Ντόρα Μαραβέγια Βοηθός Μητρότητας, διεθνώς πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, μητέρα δύο παιδιών.
Βάσια Καλπογιάννη, Φαρμακοποιός, εθελόντρια Σύμβουλος Θηλασμού, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια βρεφικού μασάζ, Attached at the heart parent educator, μητέρα δύο παιδιών.
*
Δηλώστε συμμετοχή στέλνοντας email με τίτλο "Εμπειρίες Αποθηλασμού' και τα στοιχεία σας, στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και θα λάβετε το link για να συνδεθείτε.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση επικοινωνήστε στο 6938860877

πρόσφατες ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ/ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Πιοι είμαστε

Ιωάννα Βασιλάκη, Μαία  

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Ιωάννα Βασιλάκη γεννήθηκε το 1972 στην Ζάκυνθο. Μένει και εργάζεται στο Χαλάνδρι. 

Μητέρα δύο παιδιών, της Μαρίας  και του Παναγιώτη, κατανόησε και εφάρμοσε τον φυσικό τοκετό και τον  Μητρικό Θηλασμό, όχι μόνο λόγω επιστημονικής τοποθέτησης αλλά πολύ περισσότερο με βάση την καθημερινή πρακτική της ίδιας και των γυναικών με τις οποίες έρχεται σε επαφή.

Σπούδασε μαιευτική στο αντίστοιχο τμήμα της σχολής ΣΕΥΠ του Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Αποφοίτησε καταθέτοντας πτυχιακή εργασία με θέμα “Μητρικός Θηλασμός από το Βυζάντιο ως σήμερα”.

Συμμετείχε σε διακρατικά προγράμματα και έρευνες και παρακολούθησε ποικίλα σεμινάρια και εργαστήρια  τόσο για την εγκυμοσύνη-τοκετός όσο και για την λοχεία- θηλασμός. Στα σεμινάρια αυτά ηγήθηκαν  μεγάλες προσωπικότητες της ελληνικής και ξένης πορείας  του φυσικού τοκετού και του θηλασμού, όπως ο Michel Odent, Frédérick Leboyer, Robin Lin, Clare Loprinzi, Jack Newman, Shera Lyn Parpia, Eva Bogensperger, Helen Gray, Catherine Watson – Genna, Ελευθερία Δημοπούλου, Ρεβέκα Τραγέα, κ.α

Εξειδικευμένη στον φυσικό και φυσιολογικό τοκετό μετά από καισαρική τομή ( TOLAC - VBAC ) αλλά και στον τοκετό στο σπίτι, έχει στην πορεία της όμορφους τοκετούς με ευτυχισμένες μητέρες και χαρούμενα μωρά.

Κάτοχος πιστοποιητικού  NLS {ανάνηψη νεογνού).

Ήταν ομιλήτρια στο σεμινάριο Μητρικού Θηλασμού του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών – Μαιευτών Αθηνών το 2009, ενώ το 2008 συμμετείχε στην ίδια διοργάνωση έχοντας την επιστημονική και καλλιτεχνική επιμέλεια σε παράλληλη έκθεση φωτογραφίας με θέμα την “Μητρικός Θηλασμός στην πρώτη ώρα της ζωής”.

Από το 2009 και μετά εισηγήθηκε σε πολλά συνέδρια και ημερίδες πάνω σε θέματα θηλασμού και μαίευσης.

Το 2012- 2016 συμμετείχε στην “Αλκυόνη: Εθνική Πρωτοβουλία Προαγωγής του Μητρικού Θηλασμού” ένα πρόγραμμα προώθησης του μητρικού θηλασμού στην χώρα μας, Εντός του προγράμματος συμμετείχε στην συγγραφική ομάδα πολλών εκδόσεων, αλλά και σε εθνικά συνέδρια με πόστερ και ομιλίες.

Το 2013 έγινε μέλος της ομάδας IBCLC όπου και συνεχίζει ως και σήμερα.

Την ίδια χρονιά δημιούργησε μαζί με μια ομάδα μαιών, βοηθών μητρότητας, συμβούλων γαλουχίας και άλλους το “ Σπίτι Θηλασμού “ προκειμένου να ικανοποιήσει το όνειρο της, για μια καθολική στήριξη της οικογένειας σε όλη τη περιγεννητική περίοδο.

Έχει εργαστεί ως Μαία στο τμήμα Λεχωΐδων του Νοσοκομείου ΙΑΣΩ 1997, ενώ από τότε έως και σήμερα ασκεί την παραπάνω ειδικότητα ως ελεύθερος επαγγελματίας, παρέχοντας υποστήριξη της νέας μητέρας σωματικά και ψυχικά σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του τοκετού και της λοχείας.

 

Ανακοίνωση για την λειτουργία του συλλόγου “Σπίτι Θηλασμού “ κατά την περίοδο Σεπτέμβριος 2021 – Μάρτιος 2022 (με τις μέχρι τώρα διατάξεις)
Γενική Συνέλευση και Κοπή της Πίτας

Share This