01 Μαρτίου 2021 

Νέος Κύκλος Διαδικτυακής Ομάδας Συντρόφων ξεκινάει στο Σπίτι Θηλασμου.
Πρόκειται για ένα κύκλο 4 εβδομαδιαίων συναντήσεων.
Συντονίστρια: Μπαλά Χριστίνα, Μαία
Συνεργάτης: Ιωάννης Μανιός, Ψυχολόγος
****
Πληροφορίες & Δηλώσεις συμμετοχής μόνο με email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
(τίτλος θέματος "Ομάδα Συντρόφων")
****
Η μετάβαση στη γονεϊκότητα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μας. Οι σύντροφοι-γονείς συμμετέχουν ενεργά σε αυτή τη μετάβαση.
Οι συναντήσεις έρχονται να σου προσφέρουν τη σιγουριά που χρειάζεσαι για το νέο σου ρόλο, να κατευνάσουν άγχη και φόβους και να τονώσουν την αυτοπεποίθησή σου για τις νέες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσεις, μέσα σε ένα χαλαρωτικό περιβάλλον.
 
Εκτός από τα πρακτικό μέρος - πώς να αλλάξω πάνα το μωρό μου, πώς να το κάνω μπάνιο, πώς ηρεμώ ένα μωρό όταν κλαίει - θα μιλήσουμε για αλλαγές που έχουν ήδη συμβεί στη ζωή σας από την αρχή της εγκυμοσύνης, τόσο σε εσάς όσο και στη μητέρα, αλλαγές που θα συμβούν και πως να τις διαχειριστούμε.
Για όλους τους συντρόφους-γονείς που θέλουν να είναι στην πρώτη γραμμή… σας περιμένουμε στο νέο μας κύκλο!
 
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
- Υποστήριξη μητέρας κατά τη διάρκεια της κύησης και του τοκετού
- Συναισθηματικές αλλαγές (κύηση-λοχεία)
- Τι αλλαγές συμβαίνουν σε μένα όταν γίνομαι γονέας;
- Φροντίδα νεογέννητου (workshop)
- Η ζωή με το μωρό
- Επιστροφή στην σεξουαλική μας ζωή See Less

πρόσφατες ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ/ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Πιοι είμαστε

Ιωάννα Βασιλάκη, Μαία  

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Ιωάννα Βασιλάκη γεννήθηκε το 1972 στην Ζάκυνθο. Μένει και εργάζεται στο Χαλάνδρι. 

Μητέρα δύο παιδιών, της Μαρίας  και του Παναγιώτη, κατανόησε και εφάρμοσε τον φυσικό τοκετό και τον  Μητρικό Θηλασμό, όχι μόνο λόγω επιστημονικής τοποθέτησης αλλά πολύ περισσότερο με βάση την καθημερινή πρακτική της ίδιας και των γυναικών με τις οποίες έρχεται σε επαφή.

Σπούδασε μαιευτική στο αντίστοιχο τμήμα της σχολής ΣΕΥΠ του Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Αποφοίτησε καταθέτοντας πτυχιακή εργασία με θέμα “Μητρικός Θηλασμός από το Βυζάντιο ως σήμερα”.

Συμμετείχε σε διακρατικά προγράμματα και έρευνες και παρακολούθησε ποικίλα σεμινάρια και εργαστήρια  τόσο για την εγκυμοσύνη-τοκετός όσο και για την λοχεία- θηλασμός. Στα σεμινάρια αυτά ηγήθηκαν  μεγάλες προσωπικότητες της ελληνικής και ξένης πορείας  του φυσικού τοκετού και του θηλασμού, όπως ο Michel Odent, Frédérick Leboyer, Robin Lin, Clare Loprinzi, Jack Newman, Shera Lyn Parpia, Eva Bogensperger, Helen Gray, Catherine Watson – Genna, Ελευθερία Δημοπούλου, Ρεβέκα Τραγέα, κ.α

Εξειδικευμένη στον φυσικό και φυσιολογικό τοκετό μετά από καισαρική τομή ( TOLAC - VBAC ) αλλά και στον τοκετό στο σπίτι, έχει στην πορεία της όμορφους τοκετούς με ευτυχισμένες μητέρες και χαρούμενα μωρά.

Κάτοχος πιστοποιητικού  NLS {ανάνηψη νεογνού).

Ήταν ομιλήτρια στο σεμινάριο Μητρικού Θηλασμού του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών – Μαιευτών Αθηνών το 2009, ενώ το 2008 συμμετείχε στην ίδια διοργάνωση έχοντας την επιστημονική και καλλιτεχνική επιμέλεια σε παράλληλη έκθεση φωτογραφίας με θέμα την “Μητρικός Θηλασμός στην πρώτη ώρα της ζωής”.

Από το 2009 και μετά εισηγήθηκε σε πολλά συνέδρια και ημερίδες πάνω σε θέματα θηλασμού και μαίευσης.

Το 2012- 2016 συμμετείχε στην “Αλκυόνη: Εθνική Πρωτοβουλία Προαγωγής του Μητρικού Θηλασμού” ένα πρόγραμμα προώθησης του μητρικού θηλασμού στην χώρα μας, Εντός του προγράμματος συμμετείχε στην συγγραφική ομάδα πολλών εκδόσεων, αλλά και σε εθνικά συνέδρια με πόστερ και ομιλίες.

Το 2013 έγινε μέλος της ομάδας IBCLC όπου και συνεχίζει ως και σήμερα.

Την ίδια χρονιά δημιούργησε μαζί με μια ομάδα μαιών, βοηθών μητρότητας, συμβούλων γαλουχίας και άλλους το “ Σπίτι Θηλασμού “ προκειμένου να ικανοποιήσει το όνειρο της, για μια καθολική στήριξη της οικογένειας σε όλη τη περιγεννητική περίοδο.

Έχει εργαστεί ως Μαία στο τμήμα Λεχωΐδων του Νοσοκομείου ΙΑΣΩ 1997, ενώ από τότε έως και σήμερα ασκεί την παραπάνω ειδικότητα ως ελεύθερος επαγγελματίας, παρέχοντας υποστήριξη της νέας μητέρας σωματικά και ψυχικά σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του τοκετού και της λοχείας.

 

Ανακοίνωση για την λειτουργία του συλλόγου “Σπίτι Θηλασμού “ κατά την περίοδο Σεπτέμβριος 2021 – Μάρτιος 2022 (με τις μέχρι τώρα διατάξεις)
Γενική Συνέλευση και Κοπή της Πίτας

Share This